Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar – 21. obljetnica

Ove godine obilježavamo 21. godišnjicu spomena na žrtvu Vukovara, grada koji je svoje stradanje, patnju i herojsku obranu ugradio u temelje suvremene hrvatske države. Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine donio je Hrvatski državni sabor 1999. godine. Toga dana građani Hrvatske prisjećaju se žrtava Vukovara tradicionalnim paljenjem svijeća u ulicama koje nose ime toga grada.

Akcija „I u mom gradu Vukovar svijetli“, koju je i sam grad Vukovar prepoznao kao dostojanstvenu u svoj izričaju i pijetetu, pokrenuta je u Splitu 1999. godine, odakle se proširila diljem domovine. Potporu akciji, unatrag proteklih 13 godina, dale su i mnogobrojne odgojno-obrazovne ustanove, iskazujući na taj način duboko poštovanje i zahvalnost svim žrtvama Vukovara.

U nedjelju 18. studenoga i mi ćemo obilježiti Dan sjećanja na Vukovar na način da će se svi učenici OŠ Koprivnički Bregi, učitelji, mještani i naš župnik okupiti ispred zgrade Općine u 17 sati. Sa sobom je potrebno ponijeti lampaše kako bismo na dostojanstven način mogli odati svoju počast žrtvama herojskog grada.

Pokažimo da jedno malo upaljeno svjetlo može razbuktati plamen ljubavi i dobrote u znak sjećanja na sve žrtve grada heroja i Domovinskog rata.

Scroll to Top
Skip to content