IMG ebedbed6ecfb7b98a450a516688ce8f1 VU prostorijama općine Koprivnički Bregi, dana 18.1., održan je sastanak predstavnika Sektora poljoprivrede Podravke  i vlasnika i članova OPG-ova s područja naše općine.

Tema je bila buduća suradnja i mogućnosti za OPG-ove u suradnji s Podravkom, sukladno njenoj strategiji o čvrstom povezivanju s OPG-ima i zadrugama u cijeloj Hrvatskoj, a sve u cilju proizvodnje i ugradnje domaćih sirovina u gotove Podravkine proizvode.  Važno je reći da je riječ o dugoročnom projektu koji podržava Uprava Podravke, a čija realizacija bi trebala omogućiti proizvodnju gotovih proizvoda sa 100% -tnim udjelom sirovina proizvedenih na hrvatskim poljima.

Ispred Sektora poljoprivrede Podravke prisutni su bili g. Zdravko Dimač, g. Zlatko Đelekovčan i  g. Goran Kovačić.

Sastanku se odazvao i g. Dalibor Kezele, koji obnaša dužnost direktora poslovnog programa Osnovna hrana u Podravki i koji je usko vezan uz nabavu sirovina za proizvode unutar njegovog poslovnog programa.

Uvodnu riječ i pozdrav gostima prezentatorima održao je načelnik općine g. Mario Hudić, koji je također  Podravkaš i voditelj prodaje u sektoru Tržišta RH.

Nakon toga su predstavnici Podravke prezentirali mogućnosti suradnje lokalnim OPG-ovima, s naglaskom na poljoprivredne kulture koje su najinteresantnije Podravki, kao i količine i cijene po kojima ih može otkupljivati u 2018. godini. 

Uz otkup pšenice, uljane repice, Podravki su vrlo važne i povrtlarske i voćarske kulture, kao što su crvena paprika, krastavci, grah, feferoni, šljiva, jabuka i višnja.

Planiranom izgradnjom sušare povrća do 2020.g. izuzetno će biti važne i mrkva, celer, pastrnjak, peršin, luk i krumpir.

Predstavnici OPG-ova iznijeli su svoja razmišljanja i pozdravili ovakvu strategiju Podravke nakon dugo vremena, te izrazili pozitivan stav u pogledu moguće buduće suradnje sa Podravkom.

Spomenuto je i da je važna podrška lokalne samouprave i nadležnog ministarstva, posebno u mogućem osnivanju lokanih zadruga i izradi i realizaciji projekata financiranih novcem iz Europskih fondova, kao što je npr. ključan projekt navodnjavanja poljoprivrednih površina.

Održana prezentacija je prvi korak u daljnjoj suradnji  Općine Koprivnički Bregi , lokalnih OPG-ova i Podravke, za koju vjerujemo da će rezultirati konkretnim dogovorima i plasmanom količina pojedinih kultura naših poljoprivrednika u Podravku.

Općina Koprivnički Bregi

Scroll to Top
Skip to content