Programu20odrzivog20razvoja20lokalne20zajednice3 2017 1U srijedu, 27. rujna 2017., u Zagrebu je održano svečano potpisivanje II. kruga ugovora po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ) i Programu podrške regionalnom razvoju (PPRR), putem kojih je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave dodijeljeno dodatnih 50 milijuna kuna za razvojne projekte.

Osiguravanjem dodatnih sredstava u iznosu od 50 milijuna kuna Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova će pomoći provedbu još 151 projekta s Rezervnih lista te potpuni završetak i stavljanje u funkciju 75 projekata kojima su u prvom krugu, zbog limitiranih sredstava i u želji da se potakne realizacija što većeg broja projekata, dodijeljena manja sredstva od traženih.

20170927 141341 1Nakon što Općini Koprivnički Bregi u I. krugu nisu odobrena sredstva za projekt Izgradnje parkinga (nasuprot groblja) i pješačke staze u naselju Koprivnički Bregi, u II. Krugu odobreno je sufinanciranje u iznosu od 200.000 kn, s obzirom da je projekt prethodno već zadovoljio sve potrebne kriterije aplikacije. Općina je u međuvremenu i realizirala projekt, a dio uloženih sredstava u spomenutom iznosu vratiti će kroz potpisani Ugovor o sufinanciranju.

Ugovor o sufinanciranju je potpisao načelnik Općine Mario Hudić, koji je izrazio zadovoljstvo što su prepoznata nastojanja Općine Koprivnički Bregi da kontinuiranim radom na pripremi i aplikaciji projekata na natječaje dobije sredstva za investicije koje znatno prelaze mogućnosti financiranja samo iz izvornog proračuna Općine.

Uskoro se očekuju i rezultati aplikacije dva velika projekta u našoj Općini, koji će se po prvi puta financirati u 100%-tnom iznosu iz strukturnih fondova Europske Unije, a to su izgradnja pješačko-biciklističke staze u Glogovcu (između Štaglinca i Borovljana) i rekonstrukcija pojedinih nerazvrstanih cesta u Koprivničkim Bregima. Nadamo se pozitivnim rezultatima i odobrenju sredstava kojima bi realizirali navedene daljnje investicije u našoj općini, po strogim kriterijima provedbe i kontrole Europske Unije.

Općina Koprivnički Bregi

Scroll to Top
Skip to content