Poštovane mještanke i mještani, članovi obitelji i prijatelji, 

obavještavam vas da je jučer, na žalost, preminuo g. Stojan Papac, mještanin i prvi načelnik općine Koprivnički Bregi.

G. Stojan Papac je bio načelnik Općine Koprivnički Bregi u više mandata, od samog njenog formiranja 1993.g. pa sve do 2005.g.

On je i jedan od najzaslužnijih ljudi što imamo našu Općinu jer je u najvažnijim trenucima isticao potrebu i borio se da Koprivnički Bregi, Glogovac i Jeduševac postanu naselja nove općine Koprivnički Bregi, a u čemu je na kraju i uspio.

Kao načelnik Općine je svojim predanim radom, velikim trudom i energijom postavio temelje razvoja općine Koprivnički Bregi i ostavio veliku odgovornost svima koji su kasnije nastavili obnašati tu dužnost, pa tako i meni.

Nebrojeno puta sam na raznim sastancima i manifestacijama diljem županije, od bivših i sadašnjih kolega i lokalnih dužnosnika, dobio upite kako je Stojan, čime se bavi, a i komentare iz kojih je bilo jasno da je svima ostala u sjećanju njegova ljubav prema svojoj općini, selu u kojem je živio i mnoštvu prijatelja s kojima je dijelio svakodnevnicu, ne samo u poslovnom dijelu života, već i onom ljepšem na raznim manifestacijama, druženjima, odlascima u vinograd i svemu onom u čemu je Stojan iskreno uživao.

Stojanov odnos prema obitelji, prijateljima i ljudima s kojima je bio okružen u mjestu u kojem je živio svima nam može biti uzor u ovom teškom vremenu koje proživljavamo pa bi upravo sada kada nam je najteže trebali pokušati biti zajedno, barem malo na način na koji je to Stojan pokušavao. Cijeniti svoje prijatelje, naći vremena za pomoć svima potrebitima i zadržati optimizam, osmijeh i smisao za šalu po čemu ćemo uvijek pamtiti Stojana.

Hvala Stojanu za sve što je napravio za svoje mjesto, za svoju općinu, za svoju Hrvatsku, kao veliki domoljub i lokal patriot koji je to pokazao svojim djelima, a ne samo riječima.

U ime Općine Koprivnički Bregi i u svoje osobno ime izražavam sućut svim članovima njegove obitelji, prijateljima i poštovateljima.

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić

Scroll to Top
Skip to content