Ženski vokalni sastav „Rudarice“, članice KUD-a Rudar iz Glogovca, nastupile su 10. studenog 2018. godine na 15. Susretima hrvatskih malih vokalnih sastava, koji se održao u gradu Sisku, u sisačkoj glazbenoj školi Frana Lhotke.

Sudjelovanje na navedenom susretu osigurale su odličnim plasmanom na ovogodišnjoj županijskoj smotri malih vokalnih sastava Koprivničko – križevačke županije.
Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, kao nacionalna manifestacija, organizirana je od strane Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko – moslavačke županije i Vokalnog ansambla „Lipe“, uz potporu grada Siska i Ministarstva kulture. Na navedenom susretu nacionalne razine Hrvatskog sabora kulture, nastupilo je 25 vokalnih sastava iz 11 hrvatskih županija u kategorijama izvorne pučke glazbe i kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova.
Susret je organiziran u dvije večeri, a „Rudarice“ su nastupile na 1. večeri susreta u kategoriji izvorne pučke glazbe u konkurenciji od 10 vokalnih sastava. Predstavile su se narodnim napjevima podravskog kraja, odnosno s tri skladbe pod nazivima „Ko je moje guske kral“, „Tu je dekla“ i „Sunce shaja, a mesec zahaja“. Izvedbe sudionika ocjenjivalo je Povjerenstvo u sastavu: Luka Vukšić, Irena Miholić i Krunoslav Šokac, koji su izvedbu „Rudarica“ ocijenili samo s pohvalama i velikim poticajem za nastavak daljnjeg rada skupine.
Čestitke curama!

Scroll to Top
Skip to content