KUD Rudar Glogovac održao je dana 15.02.2020.g., u suradnji s DVD-om Glogovac i Udrugom ženom Glogovac, svoju 19. redovnu Skupštinu Društva, na kojoj su prezentirani Izvještaj o radu za 2019.g., Izvještaj o stanju blagajne za 2019.g. , Izvještaj Nadzornog odbora za 2019.g. te su donijete Odluke o planu i programu rada za 2020.g. i o okvirnom financijskom planu za 2020.g.

Sjednica Skupštine uveličana je himnom u izvedbi „Rudarica“, ženske vokalne skupine KUD-a. U Izvještaju o radu predsjednik KUD-a Zvjezdan Draganić pobrojao je sve nastupe i aktivnosti svih sekcija KUD-a: tamburaške, male i velike folklorne, vokalne, dramske i likovno-kreativne. Iz navedenog Izvještaja bilo je vidljivo kako su članovi KUD-a i tokom cijele 2019.g. bili jako aktivni u svom djelovanju. Kao i prethodnih godina u protekloj su godini najveća financijska sredstva utrošena na troškove putovanja na smotre i razne nastupe, organizaciju manifestacije Večer folklora te na popravak i nadopunu opreme. Posebno se zahvalio Općini Koprivnički Bregi i načelniku Mariu Hudiću što prepoznaju rad Društva te na novčanim sredstvima.
Sjednici su prisustvovali načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, zamjenik načelnika Stjepan Sršek, općinski vijećnici, ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Bregi Karolina Vidović, članovi DVD-a Glogovac, Udruge žena Glogovac te predstavnici NK Rudar Glogovac.
Načelnik Općine pohvalio je rad Društva te se zahvalio na doprinosu koji članovi KUD-a svojim aktivnostima i nastupima ulažu u promociju svoje Općine. Nakon završetka Skupštine uslijedilo je zajedničko druženje uz večeru i glazbu.

 

Scroll to Top
Skip to content