IMG 5458U petak, 14. kolovoza 2015. godine, u Društvenom domu u Glogovcu, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Koprivnički Bregi. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Darko Sobota te je pozdravio sve prisutne uzvanike, goste i mještane.

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić na početku govora je istaknuo kako nastavljaju sa tradicijom održavanja Dana Općine po svim naseljima, jer aktualno vodstvo Općine kontinuirano radi na ravnomjernom razvoju svih naselja u općini, pa je i to doprinos takvom pristupu. U svom govoru načelnik se osvrnuo na investicije i projekte koje su obilježile proteklih godinu dana, od izgrađenih pješačko-biciklističkih staza u Koprivničkim Bregima, izgradnju školskog igrališta u Glogovcu te je istaknuo kako su velika sredstva iz Proračuna utrošena na sanaciju posljedica velikih poplava koje su zahvatile Općinu prošle godine. Posebnu zahvalu uputio je županu Darku Korenu i dožupanu Ivanu Palu koji su prepoznali inicijativu i želju za poboljšanjem uvjeta života u općini, kroz podizanje uvjeta školovanja u školama u Koprivničkim Bregima i Glogovcu kao osnovnom preduvjetu opstanka i razvoja tih naselja, a i cijele Općine.

U svom izlaganju zahvalio se svim udrugama i društvima koje djeluju na području Općine, a posebnu zahvalu uputio je općinskim djelatnicima, općinskim vijećnicima, zamjenici Đurđici Mustaf, župniku Josipu Košćaku, te ravnateljicama Osnovne škole i vrtića, na kontinuiranoj kvalitetnoj suradnji i razumijevanju. Bila je to prigoda i za dodjelu Zlatnih plaketa Općine Koprivnički Bregi, a ovogodišnji dobitnici su DVD Koprivnički Bregi i DVD Glogovac za za iznimno zalaganje i požrtvovnost u obrani od poplava koje su 2014. godine pogodile mještane Općine Koprivnički Bregi, gosp. Ivica Mehkek, za 100 i više darivanja krvi, njegovu nesebičnost i humanost, kojom je dajući dio sebe pridonio spašavanju ljudskih života i gđa. Zrinka Roksandić, za višegodišnje uspješno vođenje KUD-a “Rudar” Glogovac i predani rad na očuvanju i promicanju tradicionalnih kulturnih vrijednosti našeg kraja.

Prisutnima su se obratili saborski zastupnik i načelnik Općine Gola, Stjepan Milinković, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednik HSS-a, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg, a svi su istaknuli prepoznatljivo zajedništvo i napredak Općine Koprivnički Bregi koja može služiti kao primjer kako treba upravljati malom sredinom u svim segmentima razvoja, te čelništvu općine zaželjeli puno uspjeha i u narednom periodu.

Za svečani doček gostiju pobrinule su se se članice Udruge žena Glogovac sa svojim već tradicionalnim goričkim doručkom, a u kulturnom dijelu programa nastupili su mališani DV “Potočić” sa svojim odgajateljica, te mlađa i starija skupina KUD-a “Rudar” Glogovac.

Scroll to Top
Skip to content