Dana 04.06.2023.g. u Križevcima u Maloj dvorani Hrvatskog doma održana je 20. Županijska smotra malih vokalnih sastava i 24. Županijska smotra pjevačkih zborova Koprivničko-križevačke županije.

U natjecateljskom dijelu nastupili su Vokalni sastav “Olala” Koprivnica, Ženska vokalna grupa “Rudarice” KUD-a “Rudar” iz Glogovca, Ženska pjevačka skupina KUD-a “Prigorje” i Muška pjevačka skupina KUD-a “Prigorje” iz Križevaca, dok je HPD Kalnik nastupio u revijalnom dijelu kao domaćin.

Selektor Hrvatskog sabora kulture maestro Bojan Pogrmilović odlučio je da će Vokalni sastav “Olala” biti predstavnika županije u kategoriji slobodnih stilova i žanrova, Muška pjevačka skupina KUD-a “Prigorje” u kategoriji izvorne pučke glazbe, te naše ŽVS  “Rudarice” u kategoriji malih folklornih sastava.

Pod voditeljstvom Josipe Draganić, na smotri su se natjecale sa pjesmama:  Dobra i zločesta Drava, Šteli moji mene mladu, te u pratnji tamburaške skupine sa skladbom: Durmanac iz Antina.

Svojim odličnim nastupom Rudarice će tako po treći put od svog postojanja predstavljati našu Županiju na državnoj smotri, na ponos i zadovoljstvo.

Scroll to Top
Skip to content