IMG 20170512 115801 600x338Kao i svake godine, članovi DVD – a Glogovac održali su učenicima prvog razreda PŠ Glogovac predavanje na temu „Zaštita od požara“. Edukacija je održana povodom svibnja – mjeseca zaštite od požara. Mališani su pobliže upoznati s vatrogasnom djelatnošću, najčešćim uzročnicima požara, no isto tako su naučili što učiniti prilikom izbijanja požara. Prezentirana im je vatrogasna oprema, zaštitna odjeća i navalno vozilo.

Nakon teorijskog dijela održan je praktični dio gdje su imali prilike isprobati vatrogasne cijevi i zaštitnu odjeću, što je naravno bio i najzanimljiviji dio edukacije. Najviše požara izazove čovjek svojom neopreznošću i neodgovornošću, a navedenim predavanjima je upravo i cilj od malih nogu mlađe naraštaje potaknuti na odgovornost i pravilno postupanje u slučaju požara.

Dobrovoljno vatrogastvo je također jedna od najhumanijih organizacija koja djeluje dugi niz godina na području naše Općine zahvaljujući požrtvovnim i nesebičnim članovima koji tradiciju nastoje sačuvati i u budućnosti. No, budućnost vatrogastva ovisi upravo o mladim naraštajima koje treba od malih nogu poticati na humano djelovanje i važnost vatrogasne djelatnosti.

Scroll to Top Skip to content