IMG 4316U subotu 25. veljače u Vatrogasnom domu u Koprivničkim Bregima održana je 106 izvještajno-izborna godišnja skupština DVD-a Koprivnički Bregi.

Skupštini su bili nazočni predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava Hlebine, Koprivnica, Glogovac, Bakovčice, Starigrad, Peščenik, Novigrad Podravski, Virje, Djurdjevac, Gotalovo, Sigetec, Peteranec, Donja Velika, Torčec, Reka, Rasinja, Jagnjedovec, Kunovec, Subotica Podravska, Delovi i Štaglinec, te predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica. Uz braću i sestre vatrogasce iz spomenutih društava gosti na skupštini bili su načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, potpredsjednik VZŽ Ivan Golubić, predsjednik VZO Hlebine-Koprivnički Bregi Stjepan Štrfiček te počasni predsjednik DVD-a Koprivnički Bregi Josip Zagorec, kao i predstavnici udruga sa područja općine te brojni prijatelji društva.

Na samom početku sjednice prihvaćen je poslovnik rada sjednice te izabrana radna tijela Skupštine.
Izvještaje kojima su prikazali rad društva u 2016. godini i proteklom mandatnom razdoblju podnijeli su predsjednik Dalibor Kezele, zapovjednik Marijan Sever i blagajnik Zoran Štauber. U svojim izvještajima navedene su sve operativne aktivnosti društva uz naglasak na nabavci opreme, vozila i edukaciji članstva.
Davanjem razriješnice za prethodno mandatno razdoblje dužnosti su razriješeni Upravni i nadzorni odbor društva, stegovna komisija i zapovjedništvo. Donesena je odluka o proširenju upravnog odbora društva sa 11 na 13 članova te zapovjedništva sa 5 na 7 članova. Na prijedlog kandidacijske komisije Skupštini je predložen i glasanjem izabran novi upravni odbor na čelu sa predsjednikom Daliborom Kezele, novi nadzorni odbor sa predsjednikom SInišom Maroševcem i zapovjedništvo sa novim zapovjednikom Draženom Zagorcem. Novi članovi upravnog odbora su Suzana Bukvić i Dejan Lončar dok su nove članice nadzornog odbora Andreja Hrženjak i Draženka Križanec.
Skupštini je prezentiran plan rada u sljedećoj godini i narednom mandatnom razdoblju a za 10 godina vjernog rada u društvu i vatrogasnoj obitelji spomenice su dobili Lea Lončar, Matija Grabušić, Petar Tušek, Antonio Galinec, Lovro Sever, Mihael Bačani, Matija Hrženjak i Jurica Piškor. Za 30 godina spomenice su uručene Davoru Tušeku, Draženu Hrženjaku, Krešimiru Kranjčecu i Daliboru Kezele.
Načelnik općine Koprivnički Bregi g. Mario Hudić je u pozdravnom govoru pohvalio rad društva i njegov značaj za općinu i širu društvenu zajednicu te izrazio spremnost za pomoći društvu u svakom pogledu i unutar mogućnosti koje općina ima. Naš počasni član, glavni vatrogasni zapovjednik RH g. Slavko Tucaković dao nam je podstrek u daljnjem radu i u svom emotivnom govoru svim okupljenima prezentirao snagu zajedništva svih nas vatrogasaca i potaknuo nas na još jaču medjusobnu povezanost i solidarnost. Na zadatke koji nam na razini VZŽ predstoje podsjetio nas je g. Ivan Golubić, dopredsjednik VZŽ a nakon svih govornika zatvorena je skupština.
DVD Koprivnički Bregi spremo ulazi u 107. godinu svog rada na pomoć svim mještanima i zajednici.
Vatru gasi – brata spasi!

Predsjednik UO Društva, Dalibor Kezele

Scroll to Top
Skip to content