103.redovna godišnja skupština DVD-a

U subotu 1. ožujka u Vatrogasnom domu Koprivnički Bregi održana je redovna 103. godišnja skupština članova DVD-a Koprivnički Bregi. Pozdravne riječi prisutnima uputio je predsjednik društva Vedran Pintarić. Skupštini su se odazvali predstavnici 16 prijateljskih vatrogasnih društava, JVP-e Grada Koprivnice, predstavnici udruga iz mjesta te brojni sponzori i donatori. Među gostima na skupštini bio je načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, zamjenica načelnika Đurđica Mustaf, predsjednik općinskog vijeća Darko Sobota, potpredsjednik VZŽ Ivan Golubić, pročelnik područnog ureda DUZS-a Ivan Kramarić, predsjednik VZO Hlebine, Koprivnički Bregi Stjepan Štrfiček, počasni predsjednik DVD-a Koprivnički Bregi Josip Zagorec i drugi.

Izvještaje kojima su prikazali rad u društva tokom prošle godine podnijeli su predsjednik Vedran Pintarić i zapovjednik Marijan Sever. U svojim izvještajima osvrnuli su se na brojne društvene i operativne aktivnosti među kojima se ističu dvije taktičko-pokazne vježbe kojima je DVD Koprivnički Bregi bilo domaćin, odlična suradnja sa OŠ Koprivnički Bregi, JVP Grada Koprivnice, VZO Hlebine, Koprivnički Bregi i ostalim vatrogasnim organizacijama i udrugama iz mjesta. Također je naglašeno da je društvo u 2013. napravilo velike napore ka omasovljenju članstva tako da je broj članova bitno porastao te da je nabavljena značajna količina osobne zaštitne opreme koja će povećati sigurnost članova prilikom intervencija. Zapovjednik je u svom izvješću posebno istaknuo trend smanjenja broja intervencija zbog požara, a značajno povećanje broja intervencija kojima su uzrok poplave.
U opsežnom Planu rada za 2014. godinu ističu se organizacija taktičko-pokazne vježbe „Bregi 2014.”, provođenje osposobljavanja članova za vatrogasna zvanja i praktična edukacija istih, formiranje natjecateljskih odjeljenja djece, mladeži i seniora, sudjelovanje na natjecanjima, provođenje protupožarne preventive i nabava opreme za uvježbavanje natjecateljskih ekipa. Za vjeran rad u Društvu Spomenice za 30 godina primili su; Darko Krušelj i Zdravko Galinec; za 20 godišnji rad Dario Jadanović, a za 10 godišnju aktivnost Karlo Sever, Kristijan Kolesar i Filip Halaček. Također su zaslužnim vatrogascima, prijateljima društva, sponzorima i donatorima podijeljene Zahvalnice i Pohvale.
Nakon pozdravne riječi gostiju, sjednica je završena uz zahvalu svima koji su kroz 2013. godinu pratili rad Društva te članovima DVD-a na njihovu predanu radu.

Scroll to Top
Skip to content