slika1U nedjelju 26. travnja u Glogovcu održana je redovna izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice općina Hlebine, Koprivnički Bregi. Skupštini su nazočili delegati skupštine iz DVD-a Hlebine, DVD-a Koprivnički Bregi i DVD-a Glogovac, te ugledni gosti; načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić i dopredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke Ivan Golubić.

Sjednicu je otvorio predsjednik zajednice Stjepan Štrfiček nakon čega je tajnik Vedran Pintarić izvjestio delegate o radu VZO Hlebine, Koprivnički Bregi u 2014. godini. Od niza aktivnosti navedenih u izvješću posebno je napomenuto prvo osposobljavanje u samostalnoj organizaciji Zajednice kojim su osposobljeni novi dočasnici 1. klase i napori svih Društava članica da kroz suradnju s osnovnim školama na našem području ostvare pomlađivanje članstva.
Izvještaj zapovjedništva predao je zapovjednik VZO Ivica Hrženjak te se detaljno osvrnuo na niz aktivnosti koje su se kroz 2014. odvijale u članicama Zajednice. Posebno je pohvalio odličan rad u svim DVD-ima Zajednice i vidljiv napredak u opremljenosti te istaknuo da su vatrogasci u bilo kojem datom trenutku najveća organizirana snaga na području općina koje Zajednica pokriva.
Financijski izvještaj podnijela je blagajnica Melita Bregović, a na rad Zajednice osvrnuo se član Nadzornog odbora Branko Imbriovčan.
U planu rada za 2015. ističe se organizacija tečaja za zvanje vatrogasac, provođenje taktičko pokazne vježbe Zajednice i vatrogasnog natjecanja VZO. Predana izvješća, plan rada te financijski plan jednoglasno su prihvaćeni nakon čega su se skupu obratili ugledni gosti. Načelnik Općine Koprivnički Bregi istaknuo je važnost vatrogasaca u slučaju izvanrednih situacija, a predstavnik VZŽ-e Ivan Golubić osvrnuo se na ulogu vatrogasaca u prošlogodišnjim poplavama na području naše županije i naše zemlje te pohvalio rad Zajednice.
Sjednica je završena u ugodnoj atmosferi u nadi da će se planirane aktivnosti za 2015. godinu ostvariti..

Tajnik VZO Hlebine, Kopr. Bregi
Vedran Pintarić

Scroll to Top
Skip to content