Podravkini majstori kuhinje Zlatko Sedlanić i Zoran Delić u „Vrapčiću“ Drnje

„Dobra dugogodišnja suradnja vrtića „Vrapčić“ Drnje i Podravke d.d. ovih je dana rezultirala vrijednim edukativnim projektom kojeg smo nazvali „Bravo-za zdravo!“ – rekla je ravnateljica vrtića Snježana Tišljarić i dodala:

Vodeći svakodnevnu brigu o zdravoj prehrani djece rane i predškolske dobi nikada ne smijemo prestati promišljati da ista bude još kvalitetnija. Svakako nastojimo u iste kad je to god moguće umetnuti i tradicijske namirnice ali i jela našeg podneblja od kojih su neka ušla i na listu Unescove nematerijalne kulturne baštine kao Bregofska pita i dr. U nedostatku vremena i zaposlenosti roditelja , a uz to i manjak kretanja djeteta radi zaokupljenosti djece , posebno one školske dobi, sadržajima dostupnim na internetu i ostalim digitalnim medijima uočava se sve više problema vezanih uz motoričke sposobnosti, samim time i povećan postotak pretilosti pa je zdrava prehrana jedan od najvažnijih čimbenika potrebnih za pravilan rast i razvoj djeteta.
Već dulje vrijeme iz naše ustanove skrećemo pozornost određenim institucijama o važnosti i nužnosti kontinuiranog stručnog usavršavanja za pomoćno tehničko osoblje, posebice kuhare i kuharice kojima nakon srednjoškolskog obrazovanja u sustavu nije omogućena i osigurana trajna nadogradnja znanja. Radi navedenog nastojimo samoinicijativno na nivou ustanove pronaći mogućnost za isto.
Podrškom Podravke i njenog Tima kulinarstva , posredovanjem Podravkinog menađera zaduženog za vrtić „Vrapčić“ Drnje, uz poseban profesionalni angažman Podravkinih majstora kuhinje, vrhunskih promotora kulinarstva g. Zlatka Sedlanića i Zorana Delića provedena je edukacija svih kuharica ovog vrtića. Iste su interaktivno- edukativnu radionicu u kojoj su mogle vidjeti i kušati jela pripremljena na drugačiji način ocijenile s najvišim ocjenama.
„ Neke od namirnica dugo već koristimo u našim jelovnicima, ali ih ne pripremamo na ovaj način. Vjerujem da će djeca od sada uživati u konzumiranju zdravih namirnica isto ovako kao što smo danas i mi, uz hvalevrijedne vrhunske kulinare g. Sedlanića i Delića kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo.“-rekla je u ime svih, glavna kuharica Vesna Talan .
U jelovnicima vrtića „Vrapčić“ Drnje naći će se zahvaljujući Podravkinim promotorima kulinarstva i ražnjići od ribe, kelj s krumpirom i mediteranskim biljem, ječam s porilukom i šunkom piletinom i puretinom, okruglice od soma uz proso s keljom, roladice od piletine punjene s povrćem i sirom , pečena piletina s tikvicama i heljdom, burger u integralnom pecivu, integralna pizza vegetarijana s povrćem ili šunkom , leća u umaku od rajčice , rižoto od od lignji i piletine i još neka zdrava vrlo ukusna i djeci privlačnija jela.
„Zadovoljni smo što svoja znanja i umijeća možemo dati na raspolaganje i drugima jer nam svima mora biti prioritetno i važno zdravlje naše djece. Rado smo se odazvali pozivu vrtića, i svakako ćemo predložiti još neka jela koja će kuharice implemenitrati u jelovnike ovog vrtića u okviru svih propisanih vrijednosti koje obroci za tu dob moraju imati. Kao kuhar bio sam u mnogo kuhinja a ovu u Sigecu želim pohvaliti i što se tiče opreme ali i urednosti.“- rekao je Zlatko Sedlanić.

Scroll to Top
Skip to content