DSC 0383Udruga žena Bregi ponosno se ove godine predstavila na Picokijadi u Đurđevcu sa svojom Bregofskom pitom kao zaštićenim nematerijalnim kulturnim dobrom RH.
Vrijedne članice Udruge žena Bregi, mogu slobodno reći mlađe članice same su izradile Bregofsku pitu te su bile pohvaljene od svih onih koji su je probali. Na prvom festivalu nematerijalnih kulturnih dobara RH u Đurđevcu na Picokijadi u organizaciji LAG-a Podravina, bile smo jedne od izlagača našeg kulturnog dobra. No, na našem štandu nije bilo u ponudi samo Bregofske pite. Našlo se je tu bregovski prheci, pogača, suhomesnati proizvodi OPG Kunić iz Bregi kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.
Inače, prilikom izrade pite posjetio nas je gospodin Vedran Beg – poznati masterchef koji je želio naučiti kako se radi bregovska pita i mi smo mu vrlo rado pokazale izradu naše slastice.
Zahvaljujemo se i ženama koje su pripremale pitu i ostale delicije na našem stolu: Suzani Bukvić, Snježani Kuhar, Katarini Šegrc, Nadi Kuhar, Lidiji Kovačić te Ireni Sobota Margetić.
Hvala i dječici koja su krasila našu prezentaciju u nošnjama Emi Sobota i Franu Sobota.
Zahvaljujemo se i LAG-u Podravina koji nam je omogućio sudjelovanje na Picokijadi te Općini Koprivnički Bregi.
Ponosne smo na našu Bregofsku pitu!

Irena Sobota Margetić

Scroll to Top
Skip to content